Ós polar

Ós polar

dimarts, 2 de juny del 2015

L'ÓS POLAR

Què és? 
L'Ós Polar o ursus maritimus és una espècie de mamífer de la família dels óssos. És considerat un
dels mamífers més grans que existeixen i és l'únic superdepredador del Àrtic. Aquesta espècie està en perill d'extinció i podria desaparèixer el següent segle.



Com és?
Físicament són més allargats que els altres óssos per poder bellugar-se millor per el territori àrtic i poder nadar llargues distàncies, sí, son nadadors per excel·lència, També tenen una grossa capa de greix per aguantar las fredes temperatures. Sabíeu que el seu pelatge no és blanc sinó translúcid? Per això sembla que sigui blanc, perquè es reflexa a la neu.
Els membres llargs i les seves urpes punxegudes fan que pugui caçar entre las grans plaques de gel.


Normalment un mascle adult pesa entre 350 kg i 650 kg pero hi han hagut exemplars de fins i tot 1000 kg. En canvi, les femelles com a molt arriben als 500 kg  com a molt. De llargada mesuren de 2,5 m a 2 m

Alimentació:
Ells s'alimenten de molts animals àrtics, cries de foques, belugues, rens... fins i tot s'ha demostrat que si tenen molta gana, poden practicar el canibalisme. Ells no beuen aigua, perquè en seu ambient és salada.



Població i Distribució:
No existeixen subespècies de ós polar, però estan distribuïts per tot l'hemisferi nord:

Perill:
El óssos polars sempre han sigut caçats per els esquimals, per la seva pell i la seva suculenta carn.
Ells mai han sigut ofensius contra els humans, son mansos però si és atacat es pot tornar una bèstia terrorífica. En els últims 45 anys el número de exemplars s'ha reduït un 30%. La caça extrema d'aquest animal l'ha portat quasi a la extinció, ara per sort s'ha prohibit la caça en alguns països, i en altres s'ha disminuït, Ara l'amenaça més moderna és el cal·lentament global que fa que es fongui el gel setmanes abans de lo previst.. Això com ha conseqüència ha provocat una caiguda del 15 % en les cries. Ara l'única pregunta que ens podem fer és: Que podem fer al respecte?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada